Voorzitter gezocht!

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021[UPDATE] Inmiddels kunnen we het mooie nieuws delen dat Dennis van Wijk de nieuwe voorzitter is geworden van De Dunckers! We heten Dennis van harte welkom!Beste leden, vrijwilligers en ouders,


Toen ik twee jaar geleden de beslissing nam om aan een avontuur als voorzitter bij De Dunckers te beginnen, zag de wereld er heel anders uit. Corona was er niet. Ik was een baan aan het afronden. Mijn tweeling was nog niet geboren. Mijn partner werkte niet. Het bestuur bestond naast Johan Hidding uit Charlotte de Graaf en Milko Buter en mezelf. Camillus op ’t Veld nam afscheid. En ik nam het toen over. 

In het eerste jaar ging het vooral om warm te draaien. De vereniging had net een aantal nieuwe stappen gezet. Dat was best even zoeken. Aan het begin van het tweede jaar kwam het moment dat Charlotte en Milko om een aantal redenen een stap terug gingen zetten. Daar vielen wat gaten mee in de club, op belangrijke plekken. En vervolgens kwam ook nog corona. Kortom: een hoop veranderingen, die niet zomaar opgevangen konden worden -het is tijdens de coronacrisis immers niet makkelijk om nieuwe mensen te vinden en te binden-. 

Maar gelukkig… De Dunckers zouden De Dunckers niet zijn, als we dat niet toch konden opvangen en oplossen.

Inmiddels hebben we een nieuw vast bestuurslid Technische Commissie, Helga Ballester. En een nieuwe vaste secretaris, Ruby McGrane Druiventak. De vereniging staat er financieel gezien beter voor dan ooit. We hebben opleidingen lopen voor trainers. En zodra we weer de hal in kunnen, gaan we verder met de opleidingen voor scheidsrechters en tafelaars. Het aantal leden neemt weer toe (ruim 250 nu), zowel in de jeugd als bij de senioren. Inmiddels telt de groep trainers en coaches bijna 50 (!) vrijwilligers. 

We krijgen een nieuw krachtig logo, nadat door maar liefst 129 deelnemers in een logocompetitie is gestemd. Er komt een webshop aan, waar we straks prachtige nieuwe tenues en De Dunckers merchandise kunnen kopen. 

Er zijn zeker nog een aantal doelen die we als vereniging kunnen realiseren. Damesbasketbal vergroten is er een. En de gezelligheid bevorderen ook. Dat laatste zullen we zeker na corona nodig hebben. We hebben elkaar tenslotte zo lang niet gezien!

Er zit duidelijk energie, ambitie en drive in onze mooie club! Ik heb daar de afgelopen twee jaar van kunnen genieten. Bedankt daarvoor. 


Tegelijk met deze boodschap, wil ik jullie laten weten, dat ik per eind dit seizoen -uiterlijk 31 mei 2021- mijn functie als voorzitter neer ga leggen. We zoeken als club een nieuwe voorzitter, die ons in de nieuwe tijd na corona verder kan helpen met bouwen aan de vereniging. Er ligt met het bestuur een stevig fundament. Er wordt bovendien gebouwd aan een hoger sportniveau. Nu is het de tijd om een voorzitter te vinden, die daar de komende tijd mee verder kan en wil gaan. 

Kandidaten voor deze functie wordt gevraagd zich te melden bij de secretaris, Ruby, via secretaris@dedunckers.nl. Zij begeleidt het proces voor het vinden van de voorzitter.

Ik hoop dat we op korte termijn een of meerdere kandidaten kunnen spreken om deze rol over te nemen. We zullen daar van tijd tot tijd ook over communiceren. 


Met vriendelijke groet,

Daan Versteeg

Voorzitter De Dunckers