Back to Ball - een woord van de voorzitter

De laatste week van augustus is een nieuw, superleuk basketbalseizoen gestart. Voor mij is dit basketbalseizoen 20! En ieder jaar opnieuw kijk ik weer vooruit naar de sportieve, grappige en mooie momenten die het seizoen gaan brengen. Hebben jullie ook zo’n zin om weer te beginnen?!


Het is nu wel iets anders dan vroeger. Het is het tijdperk van de gratis apps, honderden vormen van afleiding die aan je trekken en een beslag op je leggen; en verwachtingen aan jeugd en ouders die de pan uit rijzen. Met zoveel keuze is het soms moeilijk voor iets te kiezen dat je echt heel erg leuk vindt. Basketbal bijvoorbeeld. Gewoon maken die keuze!

De ouderen en ouders onder ons herinneren zich nog wel de tijd dat we hele dagen doorbrachten op velden en in sportkantines. Soms met onze ouders, zeker met onze vrienden. We praatten over gave wedstrijden in Nederland en daarbuiten en over NBA Jam. We oefenden de dunks uit de all star games nog op onze eigen baskets op mini-hoogte.

Maar goed, dat zijn herinneringen. Het nieuwe seizoen staat voor de deur! De start van een nieuw seizoen is altijd een leuk en soms ook spannend moment. Voor nieuwe leden, omdat ze een nieuwe sport en nieuwe mensen leren kennen. Laat ik je geruststellen: De Dunckers is een heel leuke vereniging en biedt nieuwkomers een warm bad!


Voor bestaande leden is het ook spannend omdat er misschien veranderingen zijn geweest tijdens de zomer. Nieuwe spelers in je team of misschien een nieuwe coach of trainer. Misschien zijn er privé ontwikkelingen geweest en kijk je ernaar vooruit die met je team te delen!


Voor de groep vrijwilligers die tijdens de zomer hard heeft gewerkt voor de start van het nieuwe seizoen is het het moment van de waarheid.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar deze vrijwilligers van onze mooie vereniging. Als trainer, coach, commissielid of bestuurslid verrichten jullie waardevolle taken, bovenop je taken als speler, scheidsrechter of tafelaar. En sommigen van jullie spelen niet eens, maar zijn vrijwilliger omdat ze weten dat door hun bijdrage, anderen de ruimte krijgen om plezier te hebben en zich te ontwikkelen. En dat geeft ook voldoening.


Ik hoop dat leden zich ook een beetje laten inspireren door de essentie van een vereniging. Bij een vereniging werken mensen samen aan een gedeeld doel. Onontbeerlijk in het leven in het algemeen. En hartstikke nodig voor een vereniging anno 2019.


De Dunckers heeft als doel basketbal in al haar vormen aan te bieden op het hoogst haalbare niveau. Dank aan de afzwaaiend voorzitter Camillus op ‘t Veld die er jarenlang aan heeft gewerkt om dit met alle vrijwilligers mogelijk te maken. Super dat je dat deed!


Een basketbalvereniging gaat over samenwerken door te halen én te brengen. Binnen het veld als speler. Daarbuiten als tafelaar of scheidsrechter. En misschien ook nog extra als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk, het zijn de helden waarop onze basketbalvereniging al jaren drijft. Bedankt, opnieuw!


Veel plezier dit jaar - als speler, vrijwilliger, ouder of toeschouwer. Ik hoop met jullie samen veel mooie momenten mee te maken.


Daan


ps Bovenstaande is terug te vinden in het op de site te downloaden 'Back to Ball' boekje