CORONA

[UPDATE 8 DECEMBER 2020]
Het is heel erg jammer, maar in 2020 zullen er geen wedstrijden meer worden gespeeld. De competitie was voor alle leeftijden na de persconferentie van 13 oktober jl. al stilgelegd tot en met het weekend van 7 en 8 november. Na de persconferentie van 3 november jl. zijn de coronamaatregelen wederom aangescherpt en de gedeeltelijke lockdown die was ingesteld is
verlengd tot half december. En ook in de persconferentie van 8 december jl. is geen informatie gedeeld die dit op korte termijn zal verruimen. De competitie ligt gedurende deze periode stil. Dat betekent dat er op zijn vroegst pas weer na de kerstvakantie wedstrijden kunnen worden gespeeld.

Het kabinet heeft -kortgezegd- voorgesteld dat alle teamsporten voor mensen ouder dan 18 jaar moeten worden gestaakt. Daar valt ook onze geliefde basketbalsport onder. Dat is aan de ene kant heel jammer. Aan de andere kant begrijpen wij deze beslissing ook en staan we erachter. We willen natuurlijk dat we zo snel mogelijk het virus onder controle hebben. 

Gelukkig is er nog de mogelijkheid voor de jeugd tot 18 jaar om door te gaan met basketbal: deze leeftijdscategorie kan gelukkig wel verder met trainen. Maar: je hoeft niet te gaan, als je dat niet fijn vindt (meld je dan wel netjes af bij de trainer). 

En, na uitvoerig overleg met o.a. de technische commissie, wedstrijdplanning en takenplanning, hebben we besloten daar de volgende regels voor op te stellen: 

 • Teams waarin een besmetting is opgetreden mogen 2 weken na de melding daarvan niet in  de sporthal zijn.

 • De kantine was al gesloten, maar de kleedkamers zijn nu ook niet langer open.

 • Gebruik van de tribunes is niet toegestaan.

 • Ouders / begeleiders en publiek zijn niet toegestaan in de sporthal.

 • Kom niet te vroeg, ga direct na je training weer weg en blijf niet hangen.

 • Trainers vragen we om 5 minuten eerder te stoppen zodat spelers het veld kunnen verlaten voordat de volgende spelers de sportvloer weer betreden. Blijf in de gang wachten op gepaste afstand van elkaar tot jouw coach je toestemming geeft de sportvloer te betreden.

 • Meetrainen bij andere teams doen we niet.

 • Ben je 13 jaar of ouder, draag dan bij binnenkomst in de sporthal een mondkapje. Deze kun je afdoen als je de sportvloer betreedt. En we opdoen als je de sportvloer verlaat.

 • Trainers en coaches moeten tot hun spelers vanaf 13 jaar anderhalve meter afstand houden.
   

Mochten we nieuws krijgen, dan laten we van ons horen op deze site en via social media.

Een dringende oproep van ons: als je je ook maar een beetje ziek voelt, blijf echt thuis en laat je testen. Er zijn nu gevallen bekend dat ook een beetje vage klachten coronagerelateerd kunnen zijn. Of dat mensen zich even weer beter voelden, en ze toch sociale contacten hebben opgezocht en later alsnog ziek werden. 

Het volgende geldt voor iedereen (afkomstig van het RIVM):

 • Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Voor huisgenoten zonder klachten gelden de basisregels die voor iedereen in Nederland gelden.

 • Heb je koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? En heb je huisgenoten? Ook zij blijven thuis als je naast milde coronaklachten ook last hebt van koorts of benauwdheid. Lees meer hierover over op www.rijksoverheid.nl.

 

We begrijpen dat dit de nodige emotie met zich mee kan brengen. We doen er als bestuur alles aan om een zo veilig mogelijk sportklimaat te creëren ondanks corona. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om ons te benaderen. En als je je gevoel kwijt wil, dan hopen we dat je dat met je team en trainer en coach kunt delen. Samen gaan we corona er wel onder krijgen. 
 

Hopelijk zien we elkaar binnenkort!
 

Een sportieve basketbalgroet,
Bestuur basketbalvereniging De Dunckers 

coronamaatregelen_basketbal_13oktober202