CORONA

Na een raar einde van seizoen 2019-2020 is met ingang van maandag 24 augustus 2020 het basketbalseizoen weer van start gegaan en wordt er weer getraind en worden er weer wedstrijden gespeeld! 

Vanwege de coronacrisis gelden er nog wel speciale spelregels in de Dudok Arena voor trainingsavonden en wedstrijddagen. Na de de persconferentie van maandag 28 september jl. is duidelijk geworden dat ook voor de sport er extra maatregelen nodig zijn om het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek voor een periode van 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Daarnaast zullen dan ook alle sportkantines de deuren moeten sluiten.

Dit heeft ook impact op onze vereniging. Wij proberen zo snel en goed mogelijk duidelijk te krijgen wat dit precies betekent voor de thuiswedstrijden. En hoe we kunnen organiseren dat er op een veilige en verantwoorde wijze wedstrijden kunnen worden gespeeld. Ook andere verenigingen hebben deze uitdaging. En iedere vereniging en/of gemeente kan hiervoor andere maatregelen treffen: check daarom, voordat je een uitwedstrijd speelt, ook zelf de website van de andere vereniging en/of controleer de daar geldende coronamaatregelen in de Sportlink app. Informeer elkaar via de groepsapps bij bijzonderheden.

Zie de onderstaande flyers voor de coronamaatregelen in de Dudok Arena

Coronaspelregels Dudok Arena - leden De Dunckers
trainingen en wedstrijden

Coronaspelregels Dudok Arena - bezoekers
wedstrijddagen

 

20200928_NOCNSF_poster-richtlijnen-sport

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?
Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.

Waarom is publiek niet meer toegestaan?
De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Houd hierbij s.v.p. rekening met de geldende maatregelen en ga hier verstandig mee om (reis bijvoorbeeld niet met 12 auto's af naar een uitwedstrijd).

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Houd er dus rekening mee dat chauffeurs van uitspelende teams dus wel de Dudok Arena in kunnen.
Is het dragen van mondkapjes verplicht?

Binnen de Dudok Arena wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Voor de regels binnen andere sporthallen kan het beste de daar geldende coronamaatregelen in de Sportlink app worden gecontroleerd.