De Dunckers

Dudok Arena

Arena 303
1213 NW Hilversum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2019 by Basketbalvereniging de Dunckers. Proudly created with Wix.com

OVER DE DUNCKERS

Basketbalvereniging de Dunckers is in 1965 opgericht. Toen heette de club overigens B.C.H. (Basketbal Club Hilversum). De thuiswedstrijden werden echter in Utrecht gespeeld. In 1968 besloot men om in Bussum te gaan spelen, daar waren én mensen die ook wilden basketballen (in die tijd vrij bijzonder) én er was een sporthal. Omdat er sprake was van een soort van samenvoeging kwam er een nieuwe naam: De Dunckers.

Na een jaar ging men weer in Hilversum spelen, de meeste leden hadden meer binding met Hilversum. Eerst in Hilversumse Gymnastiekzalen, later de Expohal (daar waar Dudok Arena nu staat) en vanaf 24 oktober 1972 in de HTS.
De HTS, gelegen aan de Kolhornseweg in Hilversum, was lang de thuishaven van de Dunckers. Vele jaren heeft de vereniging in deze kleine en sfeervolle hal haar leden een mooi onderkomen gegeven. Niet alleen gaf de HTS ons een echt thuisvoordeel met de gladde vloer en oude verlichting, maar ook een goed gevoel, bekend als het 'HTS-gevoel'.


Sinds 1999 wordt er getraind en gespeeld in de Dudok Arena waar sinds seizoen 2018-2019 4 avonden per week met veel plezier wordt getraind.