CORONA [update 28 november 2021]

De Rijksoverheid heeft vrijdagavond 26 november jl. nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft tot gevolg dat er met ingang van zondag 28 november niet meer na 17.00 uur gesport mag worden.
 

Met het bestuur hebben we overlegd wat dit voor ons als club betekent. Onze conclusie was dat, naast het moeten annuleren van de trainingen (de trainingen op de zondagen vóór 17.00 uur gaan vooralsnog door), we ook moeten onderzoeken of het tijdelijk schrappen van wedstrijden een optie is. We hebben dit ook kenbaar gemaakt bij de Nederlandse Basketbalbond (NBB). De NBB heeft aangekondigd na het weekend een besluit te nemen over de consequenties met betrekking tot de nieuwe maatregelen. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van zowel de Rijksoverheid alsook de NBB, maar ons standpunt is helder: de gezondheid van onze leden staat voorop in alle besluiten die we nemen.

We kijken niet alleen naar diverse scenario’s voor de wedstrijden, maar ook naar alternatieve trainingen voor de komende weken, zowel binnen als buiten. We houden jullie hiervan op de hoogte via www.dedunckers.nl/corona, sociale media, de nieuwsbrief en appgroepen.

Voor vragen en opmerkingen staan we uiteraard tot jullie beschikking.

Met sportieve groeten,
Het bestuur

 

Dinsdag 2 en vrijdag 12 november 2021 zijn er weer persconferenties gegeven door het kabinet. Daarbij werd aangekondigd dat er m.i.v. 6 november 2021 tijdelijk nieuwe maatregelen gelden, die ook betrekking hebben op ons als basketbalvereniging.
Gelukkig mogen wij als club gewoon ons geplande programma met trainingen en wedstrijden blijven draaien. Voor de binnensport gelden maatregelen, deze kunnen in onderstaande PDF worden gevonden.

Helaas zijn er vanaf 12 november jl. weer vervelende maatregelen bijgekomen: bij trainingen en wedstrijden mag geen publiek meer aanwezig zijn.

Coronamaatregelen d.d. 24 november 2021

De laatste informatie rond corona kan hier worden gevonden:

corona_url_banner.png