CORONA

[UPDATE 13 APRIL 2021]
Basketballiefhebbers moet nog wat langer wachten, corona houdt ons allen in de greep. In de persconferentie van 14 december 2020 was aangekondigd dat Nederland voor minstens 5 weken in een strenge lockdown gaat. Dat is inmiddels al vele weken langer geworden en in de laatste persconferentie weer is verlengd tot nader order. Enkele lichte versoepelingen maken iets meer mogelijk. Maar het blijft erg spijtig, we zullen dus nog langer moeten wachten tot we weer kunnen basketballen...In het kort de consequenties voor de vereniging:

  • Voorlopig zullen er geen trainingen plaatsvinden in de Dudok Arena

  • Er worden geen NBB-competitiewedstrijden worden gespeeld

  • Bovenstaande geldt dus voor alle leden, voor alle leeftijden.

  • Er is een verruiming voor voor het buiten sporten, dit mag door iedereen t/m 26 jaar in groepen worden gedaan. Basketballers van 27 jaar en ouder mogen buiten alleen in tweetallen sporten, mits er anderhalve meter afstand tot elkaar gehouden kan worden. Meerdere tweetallen mogen op hetzelfde complex tegelijkertijd trainen, mits er voldoende afstand kan worden bewaard en de tweetallen niet worden gemengd.

Coronaspelregels buitentrainingen en -partijtjes

De NBB heeft aangegeven dat de competitie zoals we deze kennen niet zal worden hervat. Op dit moment wordt er gewerkt aan een mogelijk alternatief wedstrijdschema voor wanneer er weer onderlinge wedstrijden mogen worden gespeeld. 

Mochten we nieuws krijgen, dan laten we van ons horen op deze site en via social media.

We begrijpen dat dit de nodige emotie met zich mee kan brengen. We snappen als bestuur uiteraard ook dat iedereen het liefst weer kan basketballen, we zijn echter afhankelijk van het kabinetsbeleid. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om ons te benaderen.
 

Hopelijk zien we elkaar binnenkort!
 

Een sportieve basketbalgroet,
Bestuur basketbalvereniging De Dunckers