• 3x3 PRO Basketbal event Hilversum - 18 september 2022 [UPDATE 14 september]

  10 sep 2022 Beheerder
 • Mis het niet! De Dunckers bij internationaal 3x3 PRO basketbal event in het centrum van Hilversum – Zondag 18 september a.s. vanaf 10:00 uur op het Marktplein

  • Top 3x3 basketbal event op het allerhoogste niveau
  • Dunckers programma waaronder Shoot Outs met leuke prijzen
  • Alles geheel gratis

  Zondag 18 september a.s. staat het Marktplein in Hilversum in het teken van Hilversum Actief. Tijdens deze dag kan jong en oud kennismaken met divers aanbod sport en cultuur die Hilversum aanbiedt. Als onderdeel van Hilversum Actief staat de 3x3 PRO up Hilversum op het programma. Een unieke kans om kennis te maken met de Urban Sport 3x3 basketbal. Op het allerhoogste niveau gaan spelers de strijd met elkaar aan. Het event is gratis te bezoeken!

  Het deelnemersveld voor dit 3x3 basketbal event is er een van absolute wereldklasse. Zo doen de spelers Karlis Lasmanis, winnaar Olympische Spelen 2021 en nr. 1 speler van Nederland Dimeo van der Horst, mee in de aanwezige teams. De 3x3 PRO Cup Hilversum is de laatste kans voor teams om zich te plaatsen voor de prestigieuze FIBA 3x3 World Tour Masters Utrecht op het Jaarbeursplein het weekend erna.

  3X3 Unites organiseert de 3x3 PRO Cup Hilversum. Daarnaast zijn zij ook de organisator van de FIBA 3x3 WorldTour Masters in Utrecht op 24 en 25 september. Jesper Jobse, voormalig international en medeoprichter van 3X3 Unites legt uit: “Nederland is momenteel een grootmacht in het 3x3 basketball. Dat betekent dat we ook de verantwoordelijkheid hebben om een evenement van het hoogste niveau te organiseren. Het is fantastisch dat de gemeente Hilversum dit evenement mogelijk maakt in het hart van de stad. Een unieke kans voor een aantal nationale en internationale topteams om een felbegeerd World Tour ticket te pakken. Onder de deelnemende teams is Nederlands trots team Amsterdam, maar zeker ook team Riga het Letse team dat vorig jaar op de Olympische spelen het goud veroverde en geschiedenis schreef”.
  Een unieke kans dus voor elke Hilversummer om de allerbeste 3x3 teams ter wereld in eigen stad aan het werk te zien. Het evenement zal om 10:00 van start gaan en de finale zal rond 17:00 gespeeld worden. Er zullen ook diverse activiteiten ter promotie van 3x3 basketball tijdens Hilversum Actief plaatsvinden. Neem dus vooral lekker sportspullen mee als je ook actief wilt zijn deze dag.

  Rond dit toptoernooi organiseren De Dunckers op deze dag diverse activiteiten, waaronder een serie Shoot Outs met leuke prijzen. Het volledige programma zal snel worden gedeeld, maar noteer alvast zondag 18 september in je agenda. Vanaf 10:00 uur ben je van harte welkom voor een dag vol topbasketbal, leuke activiteiten en gezelligheid.