Berichten vanuit het bestuur

Belangrijke informatie start basketbalseizoen 2017-2018

Geplaatst op zaterdag 29 juli 2017 18:00 uur door Webmaster De Dunckers

Eerst nog de zomer door, maar daarna is het zover: het basketbalseizoen gaat weer van start. In de eerste week van september beginnen de trainingen en in het weekend van 16 september a.s. vinden weer de eerste wedstrijden plaats. Graag informeren wij jullie over onderstaande zaken.

Vrijwilligersborg is pure noodzaak
De Dunckers is een club die draait op vrijwilligers, hier hebben we er nu echter te weinig van. Daardoor ontstaan wachtlijsten en kunnen we steeds minder activiteiten voor onze leden organiseren en dreigen wedstrijden zelfs niet meer door te kunnen gaan....
Na een veelbelovende nieuwe start enkele jaren geleden dreigt de ontwikkeling van de Dunckers tot stilstand te komen. Door een tekort aan vrijwilligers in de vereniging zullen evenementen als de Koude Start en het eindtoernooi wellicht geschrapt worden en kunnen teams volgende seizoenen mogelijk niet hoger spelen.
Maar nog erger: zelfs wedstrijden en trainingen lijken in het gedrang te komen! De wedstrijdsecretaris stopt -na jarenlange inzet voor de vereniging- na deze zomer met haar taak. Mocht hier geen opvolger voor zijn gevonden in het nieuwe seizoen kunnen er in de loop van het seizoen geen wedstrijden worden ingepland en kunnen er dus geen wedstrijden worden gespeeld. Een serieus probleem dus, dit zou de feitelijke ondergang van de vereniging betekenen.

De ALV heeft in 2016 besloten een vrijwilligersborg in te voeren: in seizoen 2017-2018 wordt bij alle spelende leden een vrijwilligersborg van €50,- vooraf in rekening gebracht (de verplichting geldt dus niet voor trainende leden en bij de Eemlandcompetitie geldt deze enkel bij geheel seizoen). Deze borg wordt geretourneerd indien de taak is verricht. Natuurlijk kunnen de taken ook worden vervuld door opa, oma, papa, mama, broer of zus en anderen! Op de website kan je zien welke vrijwilligersvacatures er (nog beschikbaar) zijn; je kan je vervolgens aanmelden bij vrijwilligers@dedunckers.nl.

Trainingen beginnen eerste week van september
Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 september vinden de eerste trainingen van het nieuwe basketbalseizoen plaats.
Weten wanneer je moet trainen? Kijk dan op de site voor het trainingsschema (deze is nog onder voorbehoud en kan eventueel nog worden aangepast).

Teamindeling en trainers/coaches staan online
De voorlopige teamindeling voor seizoen 2017-2018 is bekend. Deze indeling is onder voorbehoud en het is dus mogelijk dat er nog een en ander aan wordt gewijzigd! Het overzicht van de trainers/coaches (incl. contactgegevens) voor volgend seizoen is hier te vinden.

Wedstrijdkleding passen en bestellen kan begin september
Op de eerste trainingsavonden van september kan ook wedstrijdkleding worden gepast (en besteld). Zie voor meer informatie de agenda.

Wedstrijden en taken: seizoen begint medio september
De eerste wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 16 september a.s. (het zou eventueel kunnen dat in het weekend van 9 september al een wedstrijd moet worden gespeeld, dit wordt op tijd aangekondigd). Het wedstrijdprogramma (www.dedunckers.nl/wedstrijden) zal binnenkort in concept op de site te vinden zijn. Het takenoverzicht (www.dedunckers.nl/taken) voor de thuiswedstrijden zal snel volgen.

Informatiebulletin begin september beschikbaar
Het (concept-)Informatiebulletin voor het basketbalseizoen 2017-2018 staat nog niet online. Eind augustus/begin september zal de meest recente versie van het informatiebulletin op www.dedunckers.nl/informatiebulletin verschijnen. Het bulletin bevat de belangrijke data, teamindelingen en het trainingsschema. Daarnaast kan je er allerlei algemene zaken, die van belang zijn voor leden (en hun ouders/verzorgers) terugvinden. Het is dus belangrijk om dit informatiebulletin goed te lezen!

Houd voor de laatste informatie altijd de site en/of facebook in de gaten.

← Terug naar het overzicht


0.397737